ПІДБІР ОБ'ЄКТИВА ВІДЕОКАМЕР ДЛЯ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ » IT-FORMAT

[IT-FORMAT]
Новий формат бізнесу

Популярні новини

ПІДБІР ОБ'ЄКТИВА ВІДЕОКАМЕР ДЛЯ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ

Категория: Відеоспостереження Просмотров: 1 150
Підбір об'єктива для камери відеоспостереження
Одним з найважливіших елементів будь-якої камери відеоспостереження є її об'єктив. Ця деталь пристрою є «оком» камери і саме від його якості і можливостей багато в чому залежить ефективність роботи обладнання.

Камера може бути самої високотехнологічної та функціональної, але якщо в ній використовується неякісний об'єктив, то всі переваги пристрою будуть зведені нанівець. Об'єктив є складною системою лінз, яких в його складі може бути дві і більше. Сучасні об'єктиви, які використовують камери відеоспостереження, мають безліч характеристик, але найбільш важливими з них прийнято вважати такі:
  1. - Фокусна відстань
  2. - Вид використовуваної діафрагми
  3. - Тип матриці та її розміри
  4. - Тип об'єктива

Фокусна відстань


Щоб вибрати об'єктив по фокусної відстані, потрібно точно знати, де буде проведена установка камер спостереження і на якій дистанції будуть розташовуватися об'єкти спостереження. Від фокусної відстані залежить кут огляду, але при виборі потрібно враховувати, що ця величина обернено пропорційна фокусної відстані. Вибір об'єктива по фокусної відстані є серйозною проблемою, так як, роблячи вибір на користь якісної «картинки» на великій відстані, ви жертвуєте кутом огляду. Рішення завдання можливо за допомогою декількох окремих відеокамер або за умови використання спеціального об'єктива з приводом, який дозволяє змінювати фокусну відстань по команді оператора або автоматично. Вимірюється фокусна відстань в міліметрах.

Діафрагма


Найпростіші і доступні за ціною об'єктиви оснащені фіксованими діафрагмами. Діафрагму можна регулювати вручну і вона відмінно підходить для приміщень, які мають постійне освітлення. Оптика подібної конструкції може бути у бюджетних моделей камер від виробників Dahua або Hikvision з фіксованою діафрагмою.

Матриця


Матриця, або як її ще називають «сенсор» камери, є найважливішим елементом будь-якого обладнання для відеоспостереження. Матриця перетворює світловий сигнал, отриманий через лінзи, в електричні імпульси, зрозумілі записуючих пристроїв. Параметри матриці вказуються в дюймах, наприклад 1/4 ", а також в мегапикселях. Перший параметр, що говорить про фізичні розміри матриці, впливає на охоплення території, і чим вище чисельник, тим більшу площу фіксує матриця. Мегапікселі - це кількість світлочутливих точок матриці, яке впливає на якість зображення.

Типи об'єктивів


При виборі камери відеоспостереження, можна зіткнутися з об'єктивами різного типу і конструкції. Будь-який магазин, що спеціалізується на відеоспостереження, запропонує об'єктиви наступних типів:
  1. - монофокальні
    - варифокальні
    - трансфокальні
    - панорамні об'єктиви
Монофокальні об'єктиви мають фіксовану фокусну відстань і відмінно підходять для спостереження за нерухомими об'єктами. Вони недорогі і не потребують в налаштуванні.

Варифокальні об'єктиви - це об'єктиви із змінним фокусом, величина якого представлена діапазоном, наприклад 2,7-12 мм. Камери з такими об'єктивами універсальні, але їх вартість вище звичайних.

Трансфокальні об'єктиви або zoom-об'єктиви можуть змінювати фокусну відстань дистанційно і вважаються кращими, якщо не брати до уваги їх велику вартість.

Об'єктиви «рибий глаз», або панорамні, мають мінімальну фокусна відстань, яке може не перевищувати 1 мм. При цьому, такі оптичні прилади забезпечують максимальний кут огляду.
дата: 17-08-2019, 22:22
автор: Oleksandr Makienko
  • Коментарі


Имя:*
E-Mail:
ВВедіть код: *
оновити, якщо не видно коду
Привіт, незнайомець
Опитування

Якою програмою обліку ви користуєтесь?